Gardiner – sätter färg på ditt hem

Det är faktiskt genom ditt val av gardiner som du sätter både karaktären och stilen på ditt rum. Valet blir med andra ord ett viktigt val ur ett inredningsperspektiv. Det är nämligen gardinerna som bestämmer vilken känsla du vill förmedla för ditt rum.

Men som om inte det vore spännande nog så är det faktiskt dina gardintillbehör som hjälper dig fram till den största förändringen. Eftersom olika gardintyper kan vara olika fållade så blir nämligen ditt val av gardinstång viktigt från början.
(Om du inte gillar att sy och fålla om dom själv så klart).

När du hittat en gardinstång som passar dina gardiner i färg, längd och form så skulle ditt nästa val kunna vara en gardinkappa eller varför inte testa dig fram med dubbla gardiner? Glöm isåfall inte att du kan komma att behöva en dubbel gardinskena. Sist men inte minst så ska du välja om du ska ha fritt fall eller om dom ska ha omtag på mitten. Båda dessa variationer illustreras i bilder här nedan. Om du väljer omtag så behöver du gardinkrokar men roligast av allt blir att välja vilka omtag du ska ha, här finns det nämligen en hel värld av tofsar att välja mellan.


Antracit rullgardin

Takmonterad, utan myggnät

✔ Rullgardin
✔ Vitt snöre av plast
✔ Bottenlist
✔ Beslag för montering

Gardinens bredd: Välj din egen bredd

Måttanpassat efter dina behov.

Vit rullgardin

Takmonterad, utan myggnät

✔ Rullgardin
✔ Vitt snöre av plast
✔ Bottenlist
✔ Beslag för montering

Gardinens bredd: Välj din egen bredd

Måttanpassat efter dina behov.

Beige rullgardin

Takmonterad, utan myggnät

✔ Rullgardin
✔ Vitt snöre av plast
✔ Bottenlist
✔ Beslag för montering

Gardinens bredd: Välj din egen bredd

Måttanpassat efter dina behov.

Linnegardiner

Det har aldrig varit trendigare med linnegardiner än vad det är idag. På bilden kan du skymta ett blårandigt alternativ.
Linnegardiner är alternativet för dig som söker en lite mer subtil, lågmäld och bohemisk karaktär på ditt rum. Gör sig lika bra i lantliga kök som i innerstadstvåan.


Något annat som är viktigt att tänka på är valet av mönster på gardinerna. Långrandiga gardiner ger nämligen känslan av att det är högre till tak, vilket i sin tur skänker en extra känsla av rymd till rummet. Man kan säga att du får det på köpet när du väljer ett mönster med stående ränder. Ett annat tips från oss på Gardinstång är att du faktiskt kan reglera hur stort ett fönster kan upplevas att vara genom att flytta upp gardinstången ovanför fönsterkarmen, då känns nämligen fönstret högre än vad det egentligen är när man betraktar det från håll.


Ett mönstrat val av gardiner i rätt färger kan verkligen tillföra något extra till ett vitmålat rum.

Välj din textur, vill du släppa in eller stänga ute solen?


Gardinerna sätter verkligen känslan av rummet. Därför skulle vi vilja berätta för dig som kanske inte har så många eller stora fönster hemma att hoppet är inte ute. Det har nämligen aldrig varit hetare med panelgardiner än vad det är just nu. Panelgardiner kan hänga fritt från en skena vid en vägg och behöver inte vara monterade i anslutning till ett fönster. Som du förstår blir möjligheterna att inreda med detta närmast oändliga, särskilt med tanke på att olika panelgardiner kan ha olika panellängd och kanallängd på samma gardinstång vilket i sin tur kan ha stor effekt på hur man upplever rummet. Så begränsa dig inte till enbart att sätta gardiner vid dina fönster. En panelgardin kan till exempel dölja ett tråkigt element, elkabel, vattenrör eller någon annan tråkig installation.Andra har även tittat på