Gardintillbehör – knoppar, tofsar och omtag

Låt oss fortsätta reda ut och förklara begrepp som hör gardiner och dess tillbehör till. Under den här sidan berättar vi mer om vilka tillbehör du kan ha användning för när du ska hänga upp dina gardiner.
Själva gardinstången är en historia i sig så har vi gett henne en egen sida.
Här ska vi istället berätta mer om gardinringar, gardinhållare, omtag, tofsar och något som är riktigt roligt att välja, nämligen gardinspiraler. Det är väl lika bra att vara sann från början och berätta att i princip allt du kan tänka dig inom området gardintillbehör kan du inspireras av just här!

Gardinklämmor 10-pack

Klämmor av mässing att fästa i gardinen.

Medföljer:

✔ 10 st Klämmor

Gardinstångshållare

Reglerbara gardinstångshållare.

Medföljer:

✔ 1 st gardinstångshållare

Gardinringar 10-pack

Gardinringar av guldmålat stål.

Medföljer:

✔ 10 st gardinringar

Veckband 10 meter

Välj mellan vit och beige färg på veckbandet.

Medföljer:

✔ 10 meter veckband

Nya sätt att hänga dina gardiner?

I den här lösningen har vi valt att visa två stycken skira panelgardiner som hänger med fingerkrokar från en gardinskena i taket.
I väggen har man fäst gardinkrokar som man fäst sina gardinomtag runt. Omtagen på bilden är av vitt rep och här hänger man upp gardinerna lite ”slarvigt” vilket kan ha en synnerligen vacker effekt på just skira gardiner.


Gardintillbehör av alla olika slag har en viktig funktion för din gardinuppsättning hemma även om de ofta verkar i det dolda.

Tänk efter, det är ju faktiskt inte många gardintillbehör som syns, ändå håller dom dina gardiner på plats och kan till och med bidra till att forma och vecka dina gardiner på ett sätt som du önskar. Så oavsett om du väljer att använda dig av gardinspiral, gardinhållare, veckband, gardinringar eller fingerkrokar så är det i slutänden dina gardintillbehör som håller dina gardiner på plats.


Sammetsgardiner

Sammet spåddes bli en stor trend redan i början på 2010-talet, något som visade sig stämma och allt jämt verkar hålla i sig.
Idag är sammet den textil som säljs i absolut flest gardiner hos de stora återförsäljarna.


Visste du att du kan göra dina egna öljetter?


Låt solen stråla över ditt rum genom ljusa gardiner

PS. Visst är det vackert med linne som gardintyg?
Du hittar riktigt fina linnegardiner under vårt avsnitt om dem här under


Andra har även tittat på